Ferrà: “El senyor Company no entén el concepte de l’Oficina Anticorrupció”

MÉS per Mallorca espera que la llei contra les prospeccions segueixi el mateix camí que la d’emprenedors


El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha criticat les declaracions del Partit Popular sobre l’Oficina Anticorrupció. “Es fa obligat sortir a desmentir algunes de les afirmacions del senyor Company perquè, per començar, no entén el concepte de l’Oficina Anticorrupció”, ha assegurat. Ferrà ha explicat que el líder del PP balear “lliga l’oficina a un Govern, quan orgànicament depèn del Parlament, per una banda, mentre que per l’altra té un reglament propi que garanteix mesures per a la seva independència”. “Pensam que els motius que duen al PP a anunciar la supressió de l’Oficina no són els de manca d’independència, sinó uns altres que ens hauria d’explicar”, ha subratllat.

El també diputat ecosobiranista ha valorat, per altra banda, la possibilitat que Canàries tenguin declarat el servei públic entre illes i península. “Estam contents que aquesta pregunta es faci però fa més de mig any que MÉS per Mallorca va formular a través de Compromís aquesta petició al Congrés”, ha apuntat. Des de la Cambra estatal es va enviar al govern de Rajoy, que va assegurar que s’havia de consultar a la Unió Europea i així ho feren. La resposta per part d’Europa no va ser positiva: “no va descartar taxativament aquest servei públic, però si hi posava moltes barreres”. Ha explicat Ferrà. El portaveu parlamentari ha afegit que fa mesos que des de MÉS per Mallorca s’està valorant aquesta resposta i que no es descarta iniciar accions i propostes “si el 75% de descompte no es tradueix en un descompte efectiu”.

Josep Ferrà ha valorat també la reunió que se celebra aquest dimecres entre la consellera d’Hisenda i la secretària d’Estat sobre el nou REB: “veim molt difícil, quasi impossible que pugui estar dia 1 de gener però confiam en la feina del Govern”, ha assegurat. El diputat també ha aprofitat la roda de premsa per posar en valor la feina feta des del Parlament balear en la llei d’emprenedors, que es va debatre ahir al Congrés. Una normativa, com recorda Ferrà, que va ser aturada també a la Mesa durant el govern de Rajoy però que ara ha pogut passar a debat. “Esperam que la llei contra les prospeccions segueixi el mateix camí”, ha dit.