Ferrà: “El PP té por que la ciutadania conegui com governava: enganyant”

El portaveu del grup parlamentari critica les declaracions de Company contra Noguera


El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que les declaracions del líder del PP balear, Biel Company, dient que Maduro està darrere la llei de camins “fa pensar que els seus assessors segueixen de vacances o que es prepara per ser el pròxim líder de l’oposició”. Ferrà també ha mostrat desconcert davant els atacs al batle de Palma, Antoni Noguera: “el PP té por de veure’s superat per un líder amb cara i ulls i que la ciutadania conegui com governava tant el partit com el senyor Company: enganyant”.

El portaveu ecosobiranista ha afegit que les declaracions de Company treuen a la llum la seva manera de fer política: “el temps que ha governat ha ocultat, ha mentit i ha cercat només els seus interessos, ni tan sols els del seu partit o de la ciutadania”.

Cent dies de govern de Sánchez

Ferrà ha valorat, d’altra banda, la feina del govern de Pedro Sánchez, una feina que “ens ha deixat detalls que ens fan ser optimistes sobretot en polítiques socials i en intencions mediambientals però pensam que les reformes que ha de dur a terme encara estan pendents, no s’han abordat grans temes que preocupen a la ciutadania”. El també diputat ecosobiranista ha instat al govern socialista a derogar la reforma laboral ja que, “tot i que l’aritmètica del Congrés és complicada, Sánchez ha de ser valent i intentar-ho”.

El portaveu del grup parlamentari ha apuntat també una altra reforma urgent, l’energètica, ja que una part de la ciutadania té problemes per arribar a final de mes amb la despesa energètica. “Una de les mesures per això seria derogar l’impost a sol i apostar per les energies netes i l’autoconsum. Són mesures que no són impossibles, tot i ser valentes. Esperam que Sánchez compleixi la seva paraula i ho impulsi”, ha dit.

Ple al Parlament
El diputat Antoni Reus ha explicat, per altra banda, els punts claus del primer ple del nou curs parlamentari: l’aprovació del sostre de dèficit i la llei agrària. “La valoració del sostre de despesa és molt positiva, hi ha un increment molt important de més d’un 8% que podran destinar-se una vegada més a incrementar les partides socials”, ha apuntat. Reus ha afegit que durant els pressupostos d’aquesta legislatura s’ha incrementat en més d’un 15% la despesa, un increment que ha estat possible gràcies a la política tributària dels Acords pel Canvi i el bon moment de l’economia.

Tot i això, Reus ha recordat que “el pes que té el pressupost sobre l’economia de les Balears encara està molt per davall de la mitjana estatal” i que aquest problema només es podrà solucionar amb un nou model de finançament. Tanmateix, el diputat ecosobiranista ha destacat el “màxim esforç per incrementar els serveis”.

Sobre l’esmena a la totalitat de la llei agrària, Reus ha explicat que MÉS per Mallorca espera que es puguin iniciar les negociacions per treballar i aconseguir una majoria més àmplia després del ple de dimarts. La llei agrària, ha apuntat, “és una normativa que aposta per la professionalització del sector” en contra de la proposta del PP, “una nova amnistia en sòl rústic”. Respecte a les esmenes presentades, el diputat ecosobiranista ha explicat que la de Company en va rebre 300 amb només tres grups al Parlament, mentre que aquesta llei n’ha rebut 351 amb set partits polítics i diputats no adscrits.