Ferrà: "El govern espanyol ha preferit els mítings electorals que no solucionar la fi de l’estat d’alarma"

MÉS reclama al govern espanyol un pronunciament "clar" respecte a la seguretat jurídica de les restriccions que puguin decretar-se a partir d’ara

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al parlament, Josep Ferrà, ha denunciat avui la situació de "vulnerabilitat" amb la qual quedaran els ports i aeroports de les Illes Balears tot d’una expiri l’estat d’alarma. Ferrà ha recordat que, "ara per ara el control d’aquestes d’instal·lacions és una competència estatal" i per tant "queda en l’aire com quedaran aquests controls i com es podem intervenir en les portes d’entrada i sortida de ca nostra".

De fet, el diputat de MÉS ha censurat que la "deixadesa" de l’executiu de Pedro Sánchez que durant les darreres setmanes "només s’ha centrat en les eleccions madrilenyes". Així ha posat com a exemple al ministre responsable dels aeroports, José Luis Ávalos, qui la setmana passada va cancel·lar una compareixença al Senat a petició de MÉS. "El senyor Ávalos va preferir anar a un míting que no respondre a les preguntes del senador Vidal", ha dit.

En aquest sentit, i acabada la campanya electoral a Madrid, Ferrà ha demanat al govern espanyol un pronunciament "clar" sobre els dubtes respecte a la seguretat jurídica de les restriccions que puguin decretar-se a partir d’ara. "Resulta perillós certament perillós que amb decrets es puguin limitar drets dels ciutadans", ha matisat.

D’altra banda, i coincidint amb el dia de la llibertat de premsa MÉS ha insistit en el fet que cal derogar la Llei Mordassa, així com protegir les llibertats d’expressió i informació a Internet: Provoca autocensura informativa. Ferrà ha demanat a més un repartiment equitatiu als mitjans de la publicitat institucional i reformar el Codi Penal, derogant articles com els d’ofensa als sentiments religiosos, insults a la Corona o els d’injúries i calúmnies; i modificant uns altres com els referits als de discurs de l’odi o terrorisme.