Ferrà: “El conveni ferroviari és insuficient i deixa de banda infraestructures molt importants, com el tren de Llevant”

MÉS per Mallorca critica que les inversions anunciades duguin a un cofinançament de les infraestructures projectades


El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que el conveni ferroviari que ha anunciat aquest cap de setmana el ministre Ábalos “és insuficient i deixa de banda infraestructures molt importants com el tren de Llevant”. La inversió de 100 milions d’euros anunciada “no arribaria a pagar el 100% de les infraestructures que contempla el conveni, per la qual cosa estaríem parlant d’un cofinançament i ens torna a deixar en una situació d’injustícia respecte a altres comunitats”.

Aquests projectes, ha explicat Ferrà, són la connexió amb Son Espases i el Parc Bit i l’aeroport amb Palma. Respecte a l’exclusió del tren de Llevant d’aquest conveni, el també diputat ecosobiranista ha dit que “estam decebuts una vegada més perquè aquesta infraestructura queda al marge dels convenis”. Ferrà ha recordat que mesos enrere es va declarar que aquesta infraestructura era prioritària i ha criticat que s’anunciàs el conveni ferroviari com “una prèvia al REB”. “Des de MÉS per Mallorca ja hem manifestat que aquesta línia de convenis no haurien d’estar dins el REB perquè no s’hauria de perdre aquest eix de finançament”.

Respecte a l’altre anunci del ministre Ábalos, el de novetats sobre el REB durant la setmana que ve, Josep Ferrà ha incidit en el fet que “és un REB que encara avui dia viu damunt la incertesa”. També ha criticat el fet que les companyies hagin augmentat els preus dels bitllets d’ençà que s’aplica el 75% de descompte: “Se’ns aplica un descompte que tothom reclamava però que ens deixa amb un increment de preus. Estam bonificant les companyies aèries en comptes de a la ciutadania i això és desastrós”. El portaveu del grup parlamentari creu que “l’oportú seria la tarifa plana sense perdre connectivitat”.

Ple de dimarts

El diputat ecosobiranista Miquel Gallardo ha explicat per altra banda que al ple d’aquest dimarts es debatrà el projecte de llei de camins, “una normativa molt important i que respon a unes reivindicacions històriques per evitar que la xarxa de camins públics no caigui en mans privades i es puguin protegir i donar a conèixer a la ciutadania”.

Els preus s’han incrementat des del descompte del 75% i això ens du a una situació d’impotència i d’injustícia. Se’ns aplica un descompte que tothom reclamava però que ens deixa amb un increment de preus. Estam bonificant les companyies aèries en compte de a la ciutadania i això és desastrós. L’oportú seria la tarifa plana sense perdre connectivitat, una proposta que s’haurà d’estudiar.