Ferrà: “Celebram els anuncis al Consell de política fiscal i financera però estam vigilants i a l’espera a què es consolidin durant els pròxims mesos”

El Parlament debatrà aquest dimarts la llei de famílies


El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa el Consell de política fiscal i financera que es va celebrar la setmana passada. “Celebram els anuncis al Consell de política fiscal i financera però estam vigilants i a l’espera a què es consolidin durant els pròxims mesos”, ha assegurat Ferrà. El també diputat de MÉS per Mallorca ha celebrat també que se segueixi fent feina en el nou model de finançament, tot i que ha subratllat que “no podem estar d’acord amb què s’anunciï per a 2020”.

“Des de MÉS per Mallorca seguirem reivindicant que s’aprovi l’1 de gener de 2019, llevat que se’ns digui que s’incrementarà el REB”, ha incidit Ferrà. També ha explicat que MÉS per Mallorca demanarà al Govern que reclami els fons estatutaris, “uns fons que ens haurien de servir per compensar el dèficit de finançament fins que s’aprovàs el REB, que alhora hauria d’haver estat aprovat el 2014”, ha apuntat Ferrà. El portaveu del grup parlamentari ha explicat que “per a 2017 ens haurien d’haver arribat 2.800 milions d’euros però s’ha quedat en 579”.

Pablo Casado al capdavant del PP

Josep Ferrà ha valorat a la roda de premsa l’elecció de Pablo Casado com a líder del Partit Popular, un fet que evidencia el gir a la dreta del partit i que “demostra la seva incoherència, ja que sempre han manifestat que la persona més votada és qui ha de governar i, en assumptes interns, han optat pel pacte entre la segona i la tercera de la llista”.

“El senyor Company enterra d’una vegada el seu projecte regionalista a canvi de tenir representants en l’àmbit nacional, cosa que dificulta els equilibris per poder dur endavant el seu projecte, un projecte que no entra dins el de Casado”, ha afegit.

Ple extraordinari de dimarts

La diputada Joanaina Campomar ha explicat les normatives que es debatran al ple extraordinari de dimarts. “Demà és un dia important perquè es debatran tres lleis cabdals per a la ciutadania illenca. Dues d’elles són molt tècniques però essencials”, ha apuntat. Una d’elles és la modificació de la Llei d’Avaluació d’Impacte Ambiental, on s’introdueix el requeriment d’un informe d’impacte paisatgístic i la introducció de la capacitat de càrrega com a factor delimitador per posar en marxa nous projectes. També s’ampliarà la restricció de les party boats a tots els espais de rellevància ambiental. Respecte a la modificació de la Llei de seguretat i salut laboral, les modificacions serviran per impulsar pràctiques per protegir els treballadors i treballadores i per revisar i ampliar les malalties laborals.

Campomar també ha explicat la llei de famílies, “la primera que s’aprova en aquest Parlament i que és, juntament amb la Llei de renda social, la mesura impulsada més important en l’àmbit de serveis socials”. Entre moltes altres mesures, amplia la concepció plural de famílies, dona suport a aquelles més vulnerables i posa sobre la taula la possibilitat de donar ajudes als orfes de la violència masclista, “una passa endavant per fer front a la xacra social de la violència masclista”.