Ferrà: “Aquest Govern és el més progressista de la història de les Balears”

MÉS per Mallorca reivindica un millor finançament i ratifica el seu suport però també la seva exigència a la presidenta del Govern a l’hora de negociar amb Madrid


El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha posat en valor la feina feta des del Govern durant aquesta legislatura. “Aquest Govern és el més progressista de la història de les Balears”, ha assegurat Ferrà en el seu discurs al debat de política general. El diputat ecosobiranista ha explicat que aquesta fita ha estat possible gràcies a unes polítiques que han transformat i millorat la vida de les persones.

Tanmateix, Ferrà ha incidit que un millor finançament és imprescindible “no només per enfortir serveis com la sanitat, l’educació i els serveis socials, sinó que també per restablir tot el que hem perdut durant dècades i que era just”. “Desde Més per Mallorca tendrà el màxim suport, però també la màxima exigència, per aconseguir de Madrid el que ens pertoca”, ha dit el portaveu del grup parlamentari a la presidenta del Govern Francina Armengol.

Josep Ferrà ha posat èmfasi en les polítiques concretes impulsades per fer front a les preocupacions i reivindicacions ciutadanes, de les quals ha fet referència a les cinc més visibles en la vida quotidiana: el treball, l’habitatge, l’energia, el transport i la corrupció i classe política. En aquesta línia, el diputat ecosobiranista ha destacat les mesures impulsades per crear llocs de feina i de més qualitat, també al sector públic, on el 2020 hi haurà 7.750 places noves de funcionaris de carrera. La creació d’una ocupació de qualitat tampoc es podria entendre, ha destacat, “sense la visió i la perseverança per caminar cap a un nou model turístic de la consellera Bel Busquets, basat en la desestacionalització, la qualitat i la sostenibilitat” i les polítiques fiscals progressistes.

També ha destacat els ajuts al lloguer i els nous projectes cooperatius d’habitatge, així com la moratòria als talls d’energia a l’hivern i les mesures per combatre la pobresa energètica. Ferrà, però, ha insistit que sense altres avanços des del govern central no es poden completar les polítiques del canvi començades per aquest Govern. El portaveu del grup parlamentari ha recordat que MÉS per Mallorca ha instat i seguirà instant al govern espanyol a derogar la reforma laboral. A més, la formació sobiranista ha presentat propostes per modificar la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) o la derogació de l’impost al sol.

D’altra banda, Ferrà ha subratllat que l’Estat té una altra assignatura pendent: la justícia. “Casos com el de Valtonyc, els polítics exiliats, els polítics presos o les sentències sobre delictes sexuals posen en evidència a la justícia espanyola davant la comunitat europea i internacional”. “És necessari aturar-nos a reflexionar i corregir un sistema judicial i un codi penal que estan vulnerant drets com el de la llibertat d’expressió´”, ha afegit.

El diputat ecosobiranista ha parlat també de futur, de “models que ens permetin cohesionar encara més la societat de les Illes, models basats en la confiança, la cooperació i la solidaritat de persones i col·lectius”. “Treballam cada dia perquè els nostres representants a les institucions impulsin polítiques per a les persones, polítiques per a una societat solidària, feminista, emprenedora i creativa”, així com “un país més just, sostenible, sobirà i obert al món”.