Esporles es suma a l’Agència de disciplina urbanística del Consell de Mallorca

Esporles és el darrer poble que s’ha sumat a l’Agència de disciplina urbanística (ADU) del Consell de Mallorca. Es tracta d’un òrgan depenent de la institució insular i que té la finalitat fer complir la normativa urbanística al sol rústic del municipi

Esporles és el darrer municipi en sumar-se a l’Agència de disciplina urbanística del Consell. D’aquesta manera el municipi s’enfortirà amb més mitjans pel compliment de la disciplina urbanística al seu sol rústic.

En paraules de la batlessa del municipi i membre de l’executiva de MÉS, Maria Ramon "mitjançant convenis, els ajuntaments poden delegar la disciplina urbanística en rústic cap al consell. Això és molt important pels pobles petits i amb menys recursos. De totes maneres, encara que les competències estiguin delegades a l’ADU, seguirem fent feina per la protecció del territori".

Per la seva part, el president del Consell Miquel Ensenyat ha explicat que "l’actual Consell actua amb responsabilitat en la seva tasca de suport municipalista i com a institució pròxima al ciutadà. Quan va arribar l’actual govern del Consell es va trobar damunt la taula més de mil expedients aturats i sense donar resposta. Els municipis adherits eren molt pocs i la feina feta s’ha centrat a aconseguir que més municipis deleguen les seves competències al Consell".

Un dels beneficis importants que té l’ADU pels municipis adherits és que compta amb més efectius per fer front a les irregularitats urbanístiques. També cal destacar que, per incentivar l’adhesió dels pobles, és varen modificar els estatuts perquè es retornin els doblers de les multes per la indisciplina urbanística als municipis.

Esporles se suma així als 23 ajuntaments de Mallorca que ja s’han adherit a l’agència. Aquests són Pollença, Campanet, Marratxí, Algaida, Puigpunyent, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor, Alaró, Bunyola, Santa Maria, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos, Manacor i Inca. Pel que fa a l’Ajuntament de sa Pobla, també ha anunciat la voluntat per sumar-se a l’agència.