ÉS L’HORA DE LA COHERÈNCIA I COMPLIR AMB LES BALEARS

L’executiva de MÉS per Mallorca ha valorat la investidura de Pedro Sánchez com una primera passa per acabar amb la situació de bloqueig institucional i les seves conseqüències a les Illes Balears. Després de mesos d’immobilisme "ara s’obre una oportunitat d’avançar i reforçar el posicionament de l’agenda balear en l’àmbit estatal. És l’hora de la coherència i complir amb les illes per reparar el deute històric".

En aquest context, MÉS confia en el fet que la formació d’un nou govern permeti iniciar les negociacions per elaborar uns nous pressuposts que acabin la pròrroga dels comptes aprovats pel PP . L’aprovació d’aquests nou comptes seran cabdals per a les Illes. De fet, l’acord signat per MÉS amb Esquerra continua vigent amb el compromís per part d’Esquerra Republicana d’incloure tres punts de partida que són irrenunciables: la revisió del model de finançament (incloent-hi el desenvolupament del REB, especialment la part fiscal), el conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren de Llevant i el tramvia de Palma, a més del conveni per finançar infraestructures de depuració i abastiment d’aigua.

MÉS Mallorca es compromet a teixir a més, complicitats i aliances amb l’ampli ventall de forces verdes, ecologistes, progressistes, d’esquerres i sobiranistes que ara per ara tenen representació al Congrés dels Diputats. Així, MÉS per Mallorca farà feina per construir de manera conjunta un espai polític que porti a Madrid les justes demandes de les Illes Balears. "Només des d’aquesta visió plurinacional es farà realitat la consecució de les nostres aspiracions. Mai abans cap diputat ho ha fet i com a mostra només cal recordar ha estat Compromís(amb qui seguirem col·laborant) qui ha reclamat la millora del finançament balear al debat investidura.

Amb aquest nou escenari MÉS confia que el nou govern espanyol retiri totes les qüestions d’inconstitucionalitat presentades a lleis balears així com respecti la política lingüística desplegada pel Govern de les Illes Balears i fins i tot faci una passa més en defensa del plurilingüisme de l’Estat.

L’Executiva de MÉS per Mallorca també ha acordat mostrar la repulsa i condemna per la campanya d’assetjament promoguda per intimidar els diputats que havien anunciat el seu vot favorable a la investidura. "Ens preocupa l’actitud dels partits de la dreta que durant els darrers dies han fet una crida oberta al transfuguisme per esquerdar una majoria progressista. Pervertir les regles del joc atemorint l’adversari polític és inadmissible en democràcia."

De la mateixa manera, l’Executiva de MÉS per Mallorca també ha censurat les peticions de mobilització de l’exèrcit fetes per la dreta extrema per impedir la formació d’un nou govern. "Aquesta crida a perpetrar un cop d’Estat no pot quedar impune".