Ensenyat reclama més contundència i fermesa davant el govern espanyol

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha emplaçat avui a la presidenta del Govern així com a la resta de partits a “plantar-se” davant el govern espanyol per “la manca de recursos que Madrid ens priva per poder entendre com cal les nostres necessitats”. En aquest sentit, Ensenyat ha recordat que si bé durant la gestió de la crisi perderivada per la COvid-19, a nivell de Govern s’ha actuat seguint criteris tècnics i professionals, “no és cap secret que l’acció podria haver estat de molt més abast si no patíssim una manca de recursos derivada d’un Estat que ni entén ni vol entendre la nostra realitat”.

En aquest context ha reclamat “més contundència” i ha censurat els greuges comparatius amb altres territoris. “La diferència, com sempre, la marca la necessitat que té el govern espanyol de comptar amb els vots de determinats diputats al congrés”.

El portaveu ecosobiranista ha aprofitat avui la intervención al Parlament per reclamar un “rescat social” i no repetir els errors de crisis passades. “Al 2008, el PP balear i estatal aprofitaren per desmantellar, retallar i privatitzar serveis. Ara hem de rescatar persones i no entitats financeres. Ara no valen les receptes del señor Company. Ell era part del oovern de les tisores que va aplicar la major retallada que hem conegut a la Sanitat i a l’Educació de la nostra terra. Les seves lliçons no ens valen” ha emfatitzat”.

Segons Ensenyat, el moment exigeix la màxima responsabilitat i davant un context de crisi social i econòmica, “és ben hora de fer una aposta clara i ferma per reforçar els serveis públics” De la mateixa manera el portaveu ecosobiranista ha incidit en recordart al conjunt de la Cambra que “la crisi actual ha visualitzat allò que des de MÉS venim alertant des de fa molt de temps; un model productiu excessivament vulnerable i exposat a factors externs”.

Amb tot, Miquel Ensenyat ha destacat que la crisi no ha de ser una excusa perquè les reivindicacions justes de finançament quedin en l’oblit. “Som el territori de l’àmbit europeu més afectat i això comporta que hem de ser el territori que rebi més. Aquestes injeccions econòmiques, específiques fer plantar cara a la situació actual, no han d’eclipsar altres reivindicacions com el REiB o la escassa incidència dels pressuposts generals de l’Estat a les Illes “.