Ensenyat reclama al govern espanyol un tracte diferenciat amb les Illes Balears per poder fer front a la crisi derivada per la COVID-19

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha reclamat avui al govern espanyol una major implicació i un "tracte diferenciat" amb les Illes Balears. Segons Ensenyat, la caiguda del PIB, estimada en un 30 per cent, fa necessària no només la participació de l’Estat sinó també de la UE. En aquest context de crisi social i econòmica el portaveu ecosobiranista ha explicat que "la resposta de l’Estat hauria de demostrar especial sensibilitat amb aquelles comunitats que s’han vist més afectades per mor d’un model econòmic com és el nostre, basat en el turisme". Així ha demanat "celeritat" en la tramitació dels fons europeus i que els Pressupostos Generals de l’Estat contemplin el desenvolupament del Règim Especial de Balears (REIB). "Es tracta d’una eina fonamenta., ha assenyalat.

Avantprojecte de Llei de Consells Insulars

Durant l’habitual compareixença dels dilluns, Ensenyat també ha valorat l’avantprojecte de llei de consells insulars que ara es troba en fase d’exposició pública. Així ha recordat que l’Estatut d’Autonomia "és molt insularista" i cal avançar en el procés de traspàs de competències fixat. No obstant això, ha instat totes les forces polítiques a fer possible un a legislació que permetrà dotar als consells de l’eina necessària per actuar en l’àmbit local. "La nostra realitat insular, i el mapa municipal que tenim, amb municipis petits i mitjans, fan del consell una administració molt útil a l’àmbit de la cooperació local. Tothom ha de fer feina per poder avançar i fer del Consell una entitat més forta i més municipalista".