Ensenyat: "Només amb un finançament just podrem millorar la prestació de serveis"

El president de Mallorca, Miquel Ensenyat, va aprofitar una reunió amb la nova directiva del Cercle d’economia per parlar de les implicacions que té a la nostra economia la insularitat i la necessitat urgent de compensació per part del govern central

Ahir el president del Consell, Miquel Ensenyat, es va reunir amb la nova junta del Cercle d’economia. Es tracta d’una primera trobada amb l’entitat, durant la qual s’han abordat diferents accions de futur per la revitalització econòmica de Mallorca i, especialment, per pal•liar l’alt cost que té la insularitat a la nostra economia.

"El cost de la insularitat afecta a tothom i a tots els àmbits de la nostra vida. Per això, quan reclamem la seva compensació, no fem més que pal•liar un greuge comparatiu. Només amb un finançament just podrem millorar la prestació de serveis", va explicar Ensenyat ahir, a la vegada que va afegir que les notícies aparegudes a diversos mitjans ens ajuden a "prendre consciència i veure amb dades quines són les necessitats de la nostra societat"

Cal recordar que la reclamació d’un mecanisme real de compensació dels desajustos econòmics és una de les reivindicacions històriques de MÉS per Mallorca. La universitat de les Illes Balears, a un informe del 2014, quantificava en uns 8.000 milions d’euros anuals. Aquesta situació injusta ha sigut denunciada pel partit moltes vegades. El clam social de les plataformes i entitats cíviques mobilitzades demostren que "el tracte que es dóna a les Illes Balears en matèria de finançament és injust a pesar dels anys que fa que la societat demana canvis importants per la nostra condició insular i pluri-insular. La resposta de Madrid, per part del PP i ara del PSOE, no està a l’altura del problema que tenim a les Balears", ha explicat Ensenyat.