Ensenyat: "La Llei de camins és un instrument per posar el territori al servei de les persones i evitar la seva privatització"

El Parlament aprova la llei de camins


El Parlament ha aprovat aquest dimarts la llei de camins, una normativa que sorgeix del Consell i que és fruit d’un consens entre l’equip de govern de la institució insular que dona resposta a una reivindicació històrica per part d’entitats i plataformes. El president del Consell ha assegurat que "és un instrument per posar el territori al servei de les persones i evitar la seva privatització".

Ensenyat també ha remarcat que és una eina "al servei de les administracions, sobretot dels ajuntaments, i que regularà els nous usos, a més de preservar el patrimoni públic". El president del Consell també ha destacat l’ampli procés participatiu amb què ha contat aquesta llei.

L’esperit de la normativa aprovada és regular i donar cobertura legal a totes les actuacions que s’hagin de fer damunt els camins públics. "És una xarxa històrica que cal preservar i fomentar. No només com a infraestructures per satisfer necessitats de comunicació pròpies i específiques del món rural, sinó també com a infraestructures al servei de tota la societat", ha afegit.