Ensenyat: “És indignant el criteri que ha seguit el govern espanyol per repartir els fons extraordinaris per fer front a la COVID"


El portaveu de MÉS PER Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat ha qualificat de "nefast" el criteri que vol seguir el govern espanyol per al repartiment del fons extraordinari no reemborsable de 16.000 milions d’euros que es vol destinar a les autonomies per la despesa extraordinària per a la lluita contra la Covid-19. Ensenyat ha traslladat la seva decepció perquè el criteri de població no sigui el prioritari per al repartiment d’aquest fons. "Balears partia d’una situació d’infrafinançament, de menys recurs i més dèficit, quan es va iniciar la pandèmia. Hem hagut de fer-hi font amb menys recursos dels que sí que disposen altres territoris i ara cal compensar això", ha assenyalat.

De fet MÉS rebutja que les Illes Balears just just rebin 150 milions d’euros dels 10.000 milions que repartirà el Govern entre les autonomies en concepte de fons de rescat autonòmic sanitari. A aquests 10.000 cal sumar altres 1.000 milions com a fons de rescat social i altres 5.000 milions entre totes les comunitats autònomes per a fer front a la caiguda d’ingressos. "El repartiment ni contempla cap criteri poblacional ni tampoc la despesa realitzada en els darrers mesos. És absolutament indignant", ha assegurat el portaveu ecosobiranista.

De fet, la formació ha registrat diferents iniciatives al Parlament per rebutjar els criteris de repartiment previstos del fons de reconstrucció. La proposta, que defensarà la diputada Joana Aina Campomar a la comissió d’Hisenda que se celebrarà demà també assenyala que "una vegada més discriminen més les nostres Illes, sense tenir ni la insularitat, ni la població real, ni les actuacions ni els esforços en la dotació de serveis públics i subministraments que han possibilitat una bona resposta a la crisi sanitària, ni el greu impacte econòmic". Segons Campomar, "instam el govern espanyol a dotar un fons específic de reconstrucció per a les Illes Balears, "amb una dotació suficient per afrontar la crisi que ja estam sofrint i que, a la vegada, inclogui mesures específiques per a la diversificació econòmica".