Ensenyat: “És imprescindible que puguem decidir a què es destinen les inversions del REB”

MÉS per Mallorca proposa quatre línies prioritàries per donar suport al Règim Especial i alerta que si no s’aprova abans que acabi la legislatura es perdrà “una ocasió històrica”


El candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha reclamat aquest dimecres en roda de premsa “responsabilitat” al govern Sánchez davant el REB i la seva aprovació. Ensenyat ha subratllat que “davant el moment excepcional que vivim, és urgent un acord que blindi el règim especial”. El candidat ecosobiranista ha alertat que, si acaba la legislatura sense un document aprovat, “s’estaria perdent una ocasió històrica” i ha incidit en què MÉS per Mallorca donarà suport a una proposta de REB sempre que compleixi amb quatre línies prioritàries que milloren la proposta anterior.

Un d’ells, “primordial”, és la bilateralitat a l’hora de decidir on s’inverteix: “És imprescindible que puguem decidir a què es destinen les inversions del REB”. Ensenyat ha remarcat que si l’Estat no reconeix aquesta bilateralitat, estaria demostrant una altra vegada el poc coneixement i interès per a les Balears i “demostraria ser igual de centralista que els seus antecessors”.

El fons d’insularitat és una altra de les línies prioritàries per a MÉS per Mallorca, ja que “compleixen amb l’Estatut”, on s’indica que les inversions de l’Estat han de compensar la insularitat. La número 4 al Parlament, Joanaina Campomar, ha detallat una de les altres línies prioritàries: el reconeixement del transport públic per carretera com a servei essencial.

“Com a membres del Govern hem estat sempre exigents alhora que dialogants en aquest tema. És el moment d’arribar a un acord, de marcar una base sòlida per seguir avançant, on hi hauria dificultats per tirar-lo enrere en un futur”, ha subratllat el candidat ecosobiranista.

Ensenyat ha incidit en què “les pugnes entre PP i PSOE per qui té la culpa de no tenir REB només fan que entelar el debat”. “MÉS per Mallorca té clar on és el focus i és al REB que la ciutadania de Balears es mereix”, ha afegit. El també president del Consell ha explicat que aquestes línies marcades “només són el punt de partida”. “Necessitam un REB i el necessitam ja, se’ns acaba el temps”, ha apuntat, i ha afegit que aquest Règim Especial serviria com a base per a “millorar-lo”.