Ensenyat: "El govern espanyol pot estar en funcions, però la vida de la gent no"

El portaveu de MÉS al parlament lamenta la inacció del govern espanyol matèria de finançament:

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha censurat avui l’actitud del govern espanyol i la seva inacció per resoldre la situació d’asfíxia econòmica a la qual sotmet l’Estat a les Illes Balears. Amb l’excusa del govern en funcions, s’han paralitzat les transferències econòmiques "posant en perill la prestació de serveis".

Ensenyat ha recordat que "hi ha drets que estan garantits i blindats per la Constitució i que cal complir-los: un exemple és la suficiència financera de les comunitats autònomes". En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha insistit en què tres dels pilars bàsics de l’estat del benestar els gestionen les comunitats autònomes i que, per tant, a parer seu, cal tenir els recursos necessaris. "El govern espanyol pot estar en funcions, però la vida de la gent no. Els serveis públics funcionen cada dia i atenen milers de persones. Per seguir així cal que no aturem l’administració". Així, ha demanat al govern en funcions de Pedro Sánchez que "adopti les mesures necessàries per a proveir les comunitats autònomes i garantir els serveis públics." Una demanda que, Ensenyat, fa "Des de la coherència; el que valia per a Montoro val per a Montero", assegura.

Durant la mateixa compareixença, la diputada Joana Aina Campomar, ha anunciat que MÉS no descarta recórrer a la via judicial, a partir del mes de novembre, per a reclamar els 177 milions d’euros pendents del finançament autonòmic a l’Estat. Així, la formació presentarà una esmena a la Proposició no de Llei (PNL) que defensaran PSOE i Podem en el ple del Parlament balear que se celebrarà aquest dimarts en el sentit d’acotar els terminis. "Es tracta d’una qüestió urgent i el diàleg no pot ser etern. La solució no pot esperar més", ha dit Campomar.

Pel que fa a la possibilitat d’unes noves eleccions, Ensenyat ha reiterat que des de MÉS "Som absolutament contraris a unes noves eleccions i més per estratègia electoral. Seria una decisió nefasta". A parer d’Ensenyat "No entenem que el PSOE i Podem no puguin posar-se d’acord per governar i compartir la gestió. Tot es boria per rebutjar els vots sobiranistes que són igual de vàlids que la resta", ha dit.