ENSENYAT: DES DE MÉS PER MALLORCA ASSUMIM EL REPTE DE LIDERAR UN FRONT DEMOCRÀTIC QUE FRENI L’EXTREMA DRETA

La formació ecosobiranista reivindica l’europeisme, la democràcia, l’autogovern i les polítiques al servei de les persones com la garantia de l’èxit de l’esquerra


MÉS per Mallorca ha analitzat el resultat de les eleccions andaluses, que ha qualificat de "preocupants". Segons el candidat a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, "la irrupció de VOX a Andalusia posa en perill les conquestes socials i democràtiques que hem aconseguit en els darrers anys. El seu ideari no només suposa més desigualtats sinó que comporta un perill específic per als treballadors, les dones, les persones LGTBI i els immigrants".

Des de MÉS per Mallorca han subratllat que l’autogovern que vol eliminar VOX amb la complicitat de PP i Ciudadanos ha suposat les majors dosis de progrés i benestar de la història.

"Si no aturam el desgavell que planteja l’extrema-dreta les conseqüències afectaran les properes generacions durant anys. Ells s’allunyen de la democràcia i l’estat del benestar mentre nosaltres, en canvi, apostam per un model de convivència democràtica on les persones són el primer", ha assegurat Ensenyat.

El candidat ecosobiranista ha alertat que "el discurs de VOX d’odi i antieuropeu no té cabuda en una societat com la nostra i resulta especialment greu que tant PP com C’s estiguin disposats a pactar amb l’extrema dreta, a diferència de Merkel a Alemanya i Macron a França".

"Davant aquest escenari, des de MÉS per Mallorca hem de liderar l’espai polític de l’esquerra configurant una aliança democràtica capaç de fer front a l’extrema dreta. No es tracta de cap acord electoral sinó d’una entesa generalitzada per evitar el que ja ocorre a altres bandes. És el moment de la política i de les propostes. Nosaltres tenim ben clar el nostre model des de la responsabilitat i situant les persones i el seu benestar com l’objectiu prioritari", ha conclòs Ensenyat.