ENSENYAT DEFENSA QUE EL DECRET DE MESURES PEL CORONAVIRUS INCLOGUI AJUDES AL LLOGUER, A TOTS ELS AUTÒNOMS I A LES MICROEMPRESES

El portaveu de MÉS pe Mallorca, Miquel Ensenyat, ha reclamat al govern espanyol que inclogui ajudes entre les mesures al lloguer implementades pel pal•liar la crisi derivada pel Coronavirus. Segons Ensenyat, "ara que fa una setmana que es va publicar el Reial Decret entenem que és hora de fer valoració i veure quines qüestions s’han de millorar o corregir". En aquest sentit ha recordat que "moltes famílies han perdut la feina a causa de aquesta crisi i no podran fer front als pagaments. Si hi ha ajudes per a les hipoteques, també s’haurien d’incloure els lloguers així com les hipoteques que paguen les empreses, una mesura s’ha posat en marxa a França". Així s’ha manifestat el portaveu ecosobiranista durant la seva intervenció al Parlament que avi ha reunit a la Comissió Permanent on ha comparegut la presidenta del Govern per explicar la seva gestió durant els darrers dies.

Ensenyat també ha reclamat més ajudes als treballadors autònoms així com tenir en compte totes les activitats econòmiques es veuen afectades. En aquest context ha situat el sector primari com un dels grans perjudicats i per això ha reclamat ajudes específiques per a la pagesia.

En aquest context, però, el portaveu ecosobiranista ha assenyalat que "molt probablement, la situació que vivim és el repte més gran al qual ens hem enfrontat com a societat en els últims anys". Amb tot, ha assegurat que "ara no és el moment de retrets, ni cercar culpables ni mot manco d’estigmatitzar a ningú. Ni els retrets, ni les crítiques partidistes, ni molt manco voler treure un rèdit polític ens ajudaran a tirar endavant. Més aviat tot el contrari, minvaran la nostra capacitat per acabar com més aviat millor amb aquest drama". Així ha instat a tots els diputats i diputades a actuar de manera unitària. " Ja tendrem temps per avaluar la gestió del govern i exigir responsabilitats, si és necessari" ha dit.

Miquel Ensenyat també ha manifestat que la classe política ha d’actuar "des de la unitat i la solidaritat, amb serenitat, determinació, amb responsabilitat i civisme". Segons Ensenyat, "hauríem, tots, de prendre exemple d’aquells treballadors de la Sanitat, la distribució alimentària, transportistes....que ens han donat una lliçó a tots.