Ensenyat aprofita la diada de les Illes Balears per reclamar més sobirania

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament , Miquel Ensenyat, ha reclamat més sobirania i autogovern per a les Illes Balears amb motiu de la Diada del Primer de Març. Ensenyat ha aprofitat l’acte institucional per defensar les institucions pròpies i seguir avançant per disposar de més competències. Segons Ensenyat "la crisi actual ens ha demostrat que som més eficients gestionant des de la proximitat" i ha recordat que, "si haguéssim tingut el control dels nostres ports i aeroports haguéssim pogut actuar d’altra manera".

El portaveu ecosobiranista ha insistit en la necessitat de disposar d’una Hisenda pròpia i ha criticat els reiterats menyspreus del govern espanyol per dotar a les Illes Balears d’un finançament just. "Si tenguéssim sobirania fiscal el tren de Llevant seria una realitat", ha dit com a exemple de la importància de gestionar els imposts i la fiscalitat.
De fet, Ensenyat ha criticat els darrer pressupost de l’Estat i la no inclusió del REIB en aquests. En aquest sentit, ha recordat que demà mateix el Parlament votarà presentar un recurs d’inconstitucionalitat. "Aquest recurs s una qüestió de dignitat", ha conclòs.