En marxa la primera línia de finançament industrial per a PIMES

Els ajuts seran per aquelles empreses que vulguin dur a terme una millora de processos productius o de producte i necessitin un préstec per posar-ho en marxa


En marxa la primera línia de finançament industrial per facilitar que les empreses puguin accedir a un préstec per invertir en millora de la producció industrial. Així, l’Institut de Desenvolupament Industrial (IDI) destinarà 1,3 milions d’euros a l’ajuda, que suposen una injecció de 10 milions d’euros en línies de finançament per a inversió.

Aquesta iniciativa deriva del Pla estratègic industrial 2018-2025 i els ajuts seran per a petites i mitjanes empreses de les Balears amb activitat industrial que vulguin dur a terme una millora de processos productius o de producte, i necessitin un préstec per posar-ho en marxa.

Aquesta nova línia de l’IDI serà compatible amb la convocatòria d’ajudes de modernització i digitalització de la Direcció general de Promoció Industrial, prevista dintre del primer semestre de 2018. Una de les novetats d’aquesta subvenció és la inclusió dels projectes de digitalització, en línia amb la Indústria 4.0, contemplada al Pla estratègic industrial 2018-2025.

Les microempreses, i les PIME industrials es poden acollir a l’ajuda fins el proper dia 15 de novembre i la inversió ha d’estar executada abans del final de 2018, per iniciatives realitzades a partir d’octubre de 2017, amb caràcter retroactiu. Les empreses beneficiàries tenen fins a tres mesos des de la resolució per justificar l’ajuda davant ISBA, SGR.