En marxa el primer Anuari de la Joventut de les Illes Balears

Les Illes Balears tindran el primer Anuari de la Joventut gràcies al conveni signat entre el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears i la Fundació Guillem Cifre de Colonya

El document que s’ha signat pretén establir un marc de col·laboració entre l’IBJOVE, el Consell de Mallorca, la Fundació Guillem Cifre de Colonya i la UIB-GIFES amb la finalitat de potenciar el desenvolupament d’activitats conjuntes en l’àmbit de la recerca i transferència de coneixement en matèria de joventut. Entre aquestes activitats conjuntes destaca l’edició i la publicació del primer Anuari de la Joventut.

En aquest sentit, Miquel Ensenyat ha explicat que "ens trobam en un moment on el Consell de Mallorca ha assumit unes competències imprescindibles que no només afecten els joves sinó també als ajuntaments". El president també ha destacat que "la coordinació entre institucions, com podeu veure, es fa palès en la signatura d’aquest conveni".

Per la seva banda, Carles Gonyalons, director general d’Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, ha afirmat que "en l’Anuari de la Joventut hi tenim dipositades moltes expectatives, volem que esdevingui un lloc de trobada d’investigadors, docents, professionals de joventut, voluntaris i, evidentment, dels mateixos joves".

L’anuari que es publicarà a finals d’aquest any serà la primera publicació acadèmica en matèria de joventut a les Balears i pretén donar una resposta a la manca d’informació i de continguts sobre la situació de la joventut a les nostres illes.

Amb aquest document, el Consell de Mallorca es compromet a: proposar iniciatives dins l’àmbit territorial de Mallorca a la comissió de seguiment que puguin ser objecte d’inclusió dins l’anuari; realitzar la correcció lingüística del document final a publicar; fomentar l’intercanvi recíproc d’informació sobre temes d’investigació, llibres, publicacions i altres recursos i materials d’interès per a les quatre institucions; promoure, la coordinació, el debat i intercanvi d’informació entre les quatre institucions; i distribuir l’anuari de la Joventut a tots els ajuntaments de Mallorca i biblioteques dependents de la institució insular.