En defensa de Pep Lemon i d’empreses locals amb compromís social

"Volem aprofitar la nova llei d’indústria per introduir un Registre de bens immaterials i d’empreses locals amb iniciativa social”, ha explicat David Abril


MÉS per Mallorca mostra la seva preocupació per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) a favor de la companyia multinacional, Pepsi. "Aquesta sentència és en contra del bé comú, ja que s’ha produït de la mirada des del món mercantil, sense respectar que es tracta d’una iniciativa d’una empresa local i responsable", ha assegurat David Abril, portaveu de MÉS per Mallorca.

Abril també ha destacat que Pepsi no ha posat mai cap litigi en contra de la Coca-Cola. "L’absurd arriba fins a l’infinit quan aquesta multinacional va en contra d’un producte que utilitza un nom dels noms més coneguts a la nostra terra, com Pep, Joan o Tomeu", assenyala el portaveu ecosobiranista, qui ha recordat que darrera de PepLemon hi ha Amadip-Esment, una fundació adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual, i que es fa amb producte -llimones- de Mallorca.

Registre Bens Immaterials i d’empreses locals

La formació farà una proposta que espera tenir el suport de la resta de grups polítics perquè no es tornin a repetir episodis com el que s’han viscut, on el peix gros es menja al peix petit, el que va en contra de la possibilitat de crear un nou altre model amb més responsabilitat social i menys afany de només obtenir un lucre econòmic. "Volem aprofitar la nova llei d’indústria per introduir un Registre de bens immaterials i d’empreses locals amb iniciativa social, perquè els organismes públics no quedem només d’espectadors, davant de conflictes que no són entre particulars", ha assegurat David Abril. El Registre inclourà béns immaterials amb arrels ancestrals com la "coca", la "sobrassada" l’"ensaïmada".

La portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha recordat que "aquesta iniciativa va en la mateixa línia de les que defensen la conservació del comerç local emblemàtics"

Per a MÉS per Mallorca la sentència del TSJB es tracta d’un mal precedent. Cal recordar que hi ha casos on els tribunals han donat la raó a empreses locals en contra de les empreses multinacionals, com el de Brasil que va decidir a favor Fosc Cola Life i en contra de Coca-Cola Life (amb estèvia), perquè pensava que la multinacional no es podia apropiar de la paraula “Life".

Un motiu de preocupació de cara al futur és el fet que amb tractats com el TTIP, la decisió es prendrà en un Tribunal d’Arbitratge privat.