EN CONTRA DE LES PREVISIBLES RETALLADES IMPOSADES PER MADRID

Abril: “A favor de blindar els #AcordpelCanvi i de preservar les Illes del govern depredador de Mariano Rajoy”


MÉS per Mallorca mostra la seva satisfacció pels pressupostos del 2017, ja que permetran continuar amb les polítiques del canvi a "ritme de creuer", ha assenyalat el portaveu parlamentari David Abril, qui també ha comunicat la seva preocupació pel futur en cas que el govern de Mariano Rajoy, apliqui els retalls de 5.500 milions d’euros que li ha encomanat Brussel·les. "A les Illes Balears es toparà amb un Govern díscol que farà tot el possible perquè no s’apliquin les retallades i pot donar continuïtat als AcordsPelCanvi. Abril també ha comentat que l’actual govern si el nou executiu boicoteja i asfixia financerament a Balears, "es veurà amb l’obligació de posar més imposts per poder aplicar les polítiques de canvi". Madrid es trobarà amb "un Govern díscol, que no facilitarà la feina al BBVA o a Telefònica", ha dit el portaveu de MÉS per Mallorca.

Sa Nostra
En relació a la creació de la comissió d’investigació de Sa Nostra que ha proposat Ciutadans, Abril ha recordat que la formació ecosobiranista ja va presentar la passada legislatura aquesta proposta, fet pel qual li donarà suport. El portaveu ha reiterat la voluntat de conèixer com "es va acabar amb la Caixa de referència d’aquesta comunitat", que ha perdut presència en entrar al Banco Mare Nostrum i encara quedarà més diluïda amb la previsible fusió amb Bankia, el que "perjudicarà els clients que a les Illes són majoritaris"

Comissió d’investigació autopistes d’Eivissa

Abril ha lamentat que el que s’ha publicat als mitjans de comunicació sobre la comissió de les Autopistes d’Eivissa, ja que s’ha donat més visibilitat al renou creat de forma intencionada pel PP i orquestrat per l’exconsellera del govern Matas i llavors responsable d’Obres Públiques Mabel Cabrer, que a la informació que s’ha pogut extraure dels interrogatoris. Com per exemple que l’informe encarregat per la Conselleria d’Obres Públiques al Sr. Sánchez Soliño, de la Universidad Politécnica de Madrid, assenyala com a responsables dels sobrecostos a la gent que va protestar contra les autopistes, és un informe encarregat per l’administració però fet a mida dels interessos de les concessionàries, que ha motivat sentències contràries a la CAIB per valor de 30 milions d’euros.