Emprenbit Tech, una iniciativa per despertar vocacions i fer possible un model d’economia més sostenible i diversificada

La vicepresidenta Bel Busquets i el gerent de la Fundació Bit Biel Frontera animen al jovent a participar al campus tecnològic


Un campus gratuït per afavorir la creació de models de negoci innovadors i despertar vocacions alhora que s’atrau i es reté el talent illenc. Aquest és l’objectiu principal del campus tecnològic d’estiu Emprenbit Tech Camp, una iniciativa adreçada a estudiants d’Universitat i de Formació Professional Superior. El campus tendrà lloc del 12 de juliol al 3 d’agost, i s’accepten inscripcions fins al 30 de juny.

Sobre aquest campus, la vicepresidenta Bel Busquets ha assegurat que des del Govern "és prioritari afavorir la creació d’empreses de base tecnològica per així fer possible un model d’economia més sostenible i diversificada que afavoreixi el creixement de l’ocupació en feines de qualitat". Segons ha declarat la vicepresidenta, per poder complir aquests objectius és necessari primer de tot "despertar vocacions, atreure i retenir talent" i, alhora, "fomentar la creació d’empreses innovadores a Balears" i per aixó ha lloat la iniciativa de l’Emprenbit Tech Camp.

Per la seva banda, el gerent de la Fundació Bit, Biel Frontera, ha volgut posar en relleu que aquest programa "vol donar a conèixer a la gent jove i qualificada les metodologies més recents per engegar projectes empresarials innovadors" i al mateix temps "mostrar-los els avantatges que ofereix el Parc Bit com ecosistema de suport a l’emprenedoria de base tecnològica" a les Illes Balears.

Després de l’èxit de l’any passat, la Fundació Bit ha engegat de nou aquesta iniciativa que combina sessions de teoria i pràctica en emprenedoria tecnològica, gràcies a un programa que inclou sessions de coaching amb experts en llançament de productes innovadors, dinàmiques de grup, i exercicis pràctics amb la metodologia Disciplined Entrepreneurship.

L’objectiu de l’Emprenbit Tech Camp és oferir una experiència emprenedora i l’oportunitat de desenvolupar habilitats com el treball en equip i la realització de tasques orientades a la consecució d’objectius específics. D’aquesta manera, durant 15 dies i més de 40 hores de tallers teoricopràctics, els participants treballaran una idea de negoci innovadora per a la seva validació en un model de negoci seguint la metodologia de Bill Aulet, professor al M.I.T. (Massachussets Institut of Technology), una de les institucions més rigoroses del món en el camp de l’emprenedoria de base tecnològica.

També com en l’edició anterior, el grup que presenti la millor pràctica tendrà premi: un viatge a Madrid per conèixer startups d’èxit i participar en el South Summit 2018, un dels esdeveniments més importants en emprenedoria que se celebren a Espanya.

Per tal de compartir la seva experiència, la presentació també ha comptat amb la presència de Ricardo Bibiloni i Carlos Pascual, dos membres de l’equip guanyador de l’Emprenbit Tech Camp 2017, que han explicat com aquest curs d’estiu els va ajudar a idear el seu projecte, Virtual Health, una proposta per a un sistema de realitat virtual pensat per al tractament de les fòbies.

A l’acte de presentació de l’edició d’enguany de l’Emprenbit Tech Camp, celebrat a la incubadora d’empreses del ParcBit, hi han assistit els representants de les empreses que hi col·laboren i que han fet possible aquesta iniciativa: Lenka Albornozova i Isabel Carranza, de Travel Compositor; Carlos Alonso Laita i José Mañas, de WDNA; Xavier Pascuet, de Waka solutions.

Programa #Emprenbit

El programa #Emprenbit de la Fundació Bit és un servei públic del Govern de les Illes Balears implantat amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del teixit empresarial a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes basats en el coneixement. A #Emprenbit, a més de programes d’acceleració d’idees i acompanyament a empreses, també s’ofereixen als emprenedors les infraestructures de la incubadora d’empreses del ParcBit i el CentreBit Menorca, on és possible disposar d’espais de treball en un entorn favorable i a molt baix cost.

Des de 2008 el Programa #Emprenbit, orientat al foment de la creació d’empreses innovadores a les Illes Balears, ha donat suport a més de 220 persones amb projectes empresarials innovadors, de les quals el 70% ha finalitzat el programa amb èxit. Així, fruit d’aquest programa de suport a emprenedors de la Fundació Bit, no només s’han creat un gran nombre d’empreses innovadores, sinó que moltes d’elles han esdevingut exemples d’èxit empresarial. En aquest sentit, és molt rellevant el fet que la majoria (8 de 9) dels darrers guanyadors dels premis Emprendedor XXI (un dels millors dotats econòmicament a Espanya) eren beneficiaris del Programa #Emprenbit quan van ser premiats.

Els interessants a accedir al programa #Emprenbit Tech Camp, s’hi poden inscriure a través de la web: www.emprenbit.org/emprenbit-tech-camp-2018-cat