Els Pressupostos del 2018 es centren en la promoció i diversificació de la nostra economia


La portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets aprofita per reclamar un Finançament JustAl Parlament avui s’ha fet la primer passa a la sala de les Cariàtides per aprovar els pressupostos de les Illes de l’any 2018. La portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha aprofitat les seves primeres paraules per parlar de l’expoli que patim les Illes per part de l’estat espanyol. “No seran uns pressuposts mereixedors de tot el nostres vistiplau, fins que no tenguem un model de finançament just”, ha assenyalat.

Busquets també ha denunciat que “podrien fer una major inversió, si no fos per la regla de despesa imposada per la legislació estatal. Tot i complir els objectius de dèficit, ens impedirà gastar uns 200 milions d’euros que tenim disponibles”MÉS per Mallorca ha mostrat la seva satisfacció satisfets amb els pressupostos ja que continuen en la mateixa línia dissenyada als #AcordsPelCanvi per les forces que donam suport a l’executiu, on les persones són al centre de la política. “El 70% dels pressuposts es dediquen a millores socials i permetran donar uns serveis més dignes i impulsar la inversió pública”, ha afirmat la portaveu ecosobiranista.

Busquets ha destacat que als Pressupostos d’enguany es fa evident el compromís per millorar l’accés a l’habitatge. I també l’aposta per avançar cap a un model econòmic més diversificat, amb més dotació per agricultura, la dotació del primer pla d’indústria i l’increment en les polítiques de recerca i innovació.

Però sobretot la portaveu de MÉS per Mallorca ha posat en valor que aquests pressupostos centren els seus esforços en la promoció i diversificació de la nostra economia. El que té com objectiu és la consolidació d’un nou model econòmic en què el monocultiu turístic doni pas a un teixit productiu diversificat, en què la indústria recuperi posicions i s’orienti cap a l’exportació, en què la innovació i la recerca siguin la base de l’emprenedoria i imprimeixin dinamisme a la nostra economia, en què siguem capaços d’atreure talent i de desenvolupar la creativitat que és la base de l’economia del coneixement.
 Busquets ha recordat que per aconseguir aquesta transició cap a aquest model econòmic més sostenible i més diversificat, el 2018 el Govern preveu una inversió total de 175 milions d’euros per a promoció econòmica.