ELS LLOGATERS DE L’IBAVI PODRAN DEIXAR DE PAGAR FINS A TRES MESOS


El Consell de Govern ha aprovat avui diferents mesures per fer front a la crisi de la COVID-19, tant per a les famílies que viuen de lloguer en habitatges públics de l’IBAVI com per a les que paguen un lloguer en el mercat lliure.

Pel que fa als lloguers de l’IBAVI, s’ha acordat l’exempció del pagament de les mensualitats d’abril i maig (prorrogable al mes de juny) per als llogaters de l’institut públic de l’habitatge que s’hagin vist afectats laboralment i econòmicament per la crisi de la COVID-19. Hi podran accedir tant treballadors que s’han vist immersos en un procés de regulació d’ocupació com autònoms que, a partir del 14 de març de 2020, hagin cessat la seva activitat o l’hagin reduïda en més d’un 40 %.

Per a les persones que tenen un lloguer de mercat lliure, el Decret llei preveu flexibilitzar la tramitació i el pagament de les ajudes per al lloguer que es tramiten actualment (bàsicament les de 2019 i la convocatòria extraordinària de 2018), de manera que a finals del mes d’abril es puguin abonar uns 9 milions d’euros en ajudes per pagar els lloguers.

Aquestes ajudes se sumen a les que el Consell de Ministres va acordar ahir per protegir les persones que viuen de lloguer.