ELS DIPUTATS DE MÉS PER MALLORCA ABANDONEN EL PLE DEL PARLAMENT EN SENYAL DE PROTESTA PER LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

Segons Miquel Ensenyat ningú pot menystenir els rep-resentants elegits per sufragi popular: No es pot fer cal-lar la veu d’un poble

Els diputats i diputades del grup parlamentari de MES PER MALLORCA han abandonat avui el ple del Par-lament en senyal de protesta per la sentència del procés i en defensa de la democràcia. D’aquesta manera han declinat participar del debat així com de les votacions.

Abans d’abandonar la sessió, el portaveu Miquel Ensenyat ha explicat que la decisió ha estat presa "com a protesta davant una sentència injusta. I ho fem precisament perquè creiem amb les institucions.". Així, el portaveu ecosoberanista ha dit que "l’única resposta possible és defensar -les amb fermesa". Segons En-senyat, "Ahir va ser el Parlament de Catalunya, demà potser sigui aquesta cambra. Ningú pot menystenir els representants elegits per sufragi popular: no es pot fer callar la veu d’un poble.", ha emfatitzat.

Durant una breu explicació davant la cambra ha denunciat "el fracàs d’un estat que s’estima mes aplicar la repressió que la política" i també ha reclamat "l’amnistia de tots els acusats i condemnats injustament".

Ja fóra de l’hemicicle ha explicat que la sentència "és una barbaritat política, ètica i jurídica que atempta contra drets elementals. Una aberració contra la democràcia". En aquest context, ha assegurat que "és una sentència que crea un precedent contra tota desobediència civil que pugui donar-se a qualsevol indret de l’Estat Espanyol. No és, per tant una sentència contra les aspiracions nacionals i col·lectives del poble català, que també, sinó un avís per a tots els moviments socials i transformadors progressistes".