Els ajuntaments rebran subvencions en matèria de Joventut

El Consell ha creat aquesta línia de subvencions per fomentar les polítiques de joventut als ajuntaments per oferir als joves de la part forana per oferir accions a més de 20.000 joves al seu municipi.

El Consell de Mallorca ha posat en marxa una nova línia de subvencions pel foment de les polítiques de joventut. Aquesta convocatòria està adreçada a ajuntaments de fins a 15.000 habitants i tenen l’objectiu de cooperar amb les entitats locals de Mallorca per millorar i mantenir els serveis i les accions municipals de joventut a l’àmbit local.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que amb aquesta acció es cerca afavorir "el desenvolupament de la ciutadania plena de les persones joves i promoure així el benefici sociocomunitari que suposa la implantació de les persones joves en el seu context més proper"

Les subvencions van destinades als 44 ajuntaments de l’illa amb una població igual o inferior a 15.000 habitants i a l’entitat local menor de Palmanyola. Tots aquests municipis rebran suport econòmic del Consell perquè el procediment per optar a la subvenció és per règim de competència no competitiva i arribarà a més de 20.000 joves.

La distribució pressupostària de la convocatòria es realitza en funció de l’índex de població juvenil extret de les dades de l’Ibestat. Així, tots els ajuntaments que poden optar a la subvenció rebran un mínim de 4.000 euros i un màxim de 5.000 euros.

Les accions i despeses subvencionables són: activitats del servei de dinamització i servei d’informació juvenil, les activitats de formació i oci alternatiu, els cursos de monitoratge i direcció de lleure, i les accions, campanyes i projectes en matèria d’igualtat, educació sexual, consum responsable i reducció de risc associats al consum de drogues, convivència, salut i participació.