Els Acords de Raixa garanteixen quatre anys més de polítiques de canvi al Consell

MÉS per Mallorca, PSIB-PSOE i Unides Podem signen el document programàtic per a la institució insular


La candidata al Consell de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, juntament amb la del PSIB-PSOE, Catalina Cladera, i la de Podem, Aurora Ribot, han signat aquest divendres al migdia els Acords de Raixa, el document programàtic que assegurarà un govern progressista al Consell per als pròxims quatre anys.

Així, en aquest document es recullen les més de 130 propostes acordades per les tres formacions per potenciar i desenvolupar l’activitat de la institució insular des de cinc eixos principals: modernització i governança, sostenibilitat social, sostenibilitat mediambiental, sostenibilitat econòmica i igualtat, feminisme i LGTBI.

Per a Bel Busquets, és "imprescindible" acabar d’assumir les competències en ordenació turística i mobilitat, per a què així el Consell arribi a ser "el vertader govern de Mallorca". Busquets també ha destacat que la "cultura és un element de cohesió social i un element fonamental per aconseguir la diversificació econòmica".

Tal com ha assenyalat Cladera, els punts programàtics contribuiran a "continuar les polítiques de progrés" que s’han fet a Mallorca els darrers quatre anys, les quals permetran que "ningú no quedi enrere". Així mateix, Cladera també ha expressat la seva "satisfacció" perquè hagin estat tres dones les signants d’aquests Acords per Mallorca, fet que demostra "que el Consell de Mallorca apostarà de forma decidida per la igualtat".

Aurora Ribot ha destacat la necessitat de treballar "per a un govern feminista i transformador que faci del Consell de Mallorca l’autèntic autogovern de l’illa i que el faci capaç d’afrontar els reptes als quals ens afrontam com a societat, reptes tan importants com el canvi climàtic, sense deixar ningú enrere".

Així, el Consell comptarà amb nou conselleries, cinc gestionades pel PSIB-PSOE, juntament amb la presidència; dos per MÉS per Mallorca, que també tendrà la vicepresidència primera; i dos per a Unides Podem, que comptarà amb la vicepresidència segona.

Documents adjunts