Eliminam els aforaments dels diputats i diputades de les Balears

Barceló: "La pregunta que ens feim ara és si PP, C’s i PSOE votarà el mateix al Congrés que al Parlament"


Una reivindicació que, a la fi, es fa realitat. El Parlament ha aprovat aquest dimarts la supressió dels aforaments judicials dels diputats i diputades del Parlament de les Balears. MÉS per Mallorca fa passat de quatre anys que ho demana i la cambra ho ha aprovat per unanimitat.

El diputat Biel Barceló ha celebrat que es produís el debat i ha recordat que la proposta de la formació ecosobiranista "va més enllà i demana que se suprimeixin tots els aforaments de l’Estat". Barceló també s’ha demanat si aquesta vegada "el PP, C’s i PSOE votarà el mateix al Congrés que al Parlament".

Suprimir els aforaments, ha recordat el diputat ecosobiranista, "és un exercici de transparència i d’eliminació de privilegis que apropa la políticac a la ciutadania". Barceló també ha parlat de la proposta que ha fet el govern de Pedro Sánchez, que coincideix en el temps amb la proposta d’aquest Parlament, tot i que la de l’executiu espanyol és "més limitada".

El diputat de MÉS per Mallorca s’ha mostrat molt satisfet amb l’aprovació de la proposta de modificació de l’Estatut i ha incidit que les Balears són una de les comunitats capdavanteres en dur la supressió dels aforaments al Congrés.