EL VET A LA LLEI CONTRA LES PROSPECCIONS ÉS UN INSULT CONTRA EL CONJUNT DE LA GENT D’AQUESTES ILLES

Abril lamenta el silenci còmplice de Biel Company i insta C’s a no permetre el vet a la Mesa del Congrés

Per a MÉS per Mallorca la decisió per part del govern de Mariano Rajoy de vetar el projecte de Llei elevat pel Parlament de les Illes Balears al Congrés dels Diputats per tal de protegir la Mediterrània de les prospeccions d’hidrocarburs és un insult contra el conjunt de la gent d’aquestes Illes, “perquè es tracta d’una proposta unànime de tots els partits polítics que a darrera té tot el conjunt de la societat”.

“El PP s’ha estimat més fer seguidisme de l’oligarquia del petroli que de tota una comunitat com les Illes Balears, i és molt greu que això passi: és una decisió antidemocràtica, antiecològica i antieconòmica”, ha afirmat Abril. El coportaveu de MÉS per Mallorca ha lamentat “el silenci còmplice de Biel Company, qui no té problemes en tocar portes a ‘Nuevos Ministerios’ per posar pals a les rodes del Govern de les Illes Balears, però acota el cap quan els seus a Madrid ens trepitgen. On són les seves influències ara?”

Des de MÉS per Mallorca instam C’s i Albert Rivera a ser “coherents” amb el projecte de Llei signat per tots els grups polítics al Parlament balear i no permetre el vet del govern d’Espanya a la Mesa del Congrés, i que el projecte de Llei pugui seguir el seu curs, perquè estam convençuts que el PP està tot sol a les Corts posant-se del bàndol de les petrolieres.

Abril ha denunciat que “l’avís d’inconstitucionalitat emès pel govern central fa unes setmanes ja era premonitori, perquè era tota una declaració política de què Espanya no podia renunciar a extreure hidrocarburs del fons de la mar, i això no té res a veure amb la constitucionalitat de res, i sí amb els interessos d’uns pocs”. Com tampoc no val, segons el diputat, “l’excusa econòmica, perquè el projecte de llei ja preveia minimitzar les possibles indemnitzacions als projectes en tràmit”.

Finalment, des de MÉS per Mallorca denunciam la incompatibilitat entre la declaració de ZEPIM (Zona Especialment Protegida d’Importància per a la Mediterrània) de corredor de cetacis entre les costes de la península i les Illes, proposada per la Conselleria de Medi Ambient i en aquests moments en tràmit per part del govern d’Espanya, i la decisió de vetar la llei de les prospeccions, ja que justament el gruix de l’àrea marina en tramitació hauria de quedar protegida i per tant lliure de prospeccions.