El túnel de Sóller ja és gratuït

Miquel Ensenyat: «Rompre barreres sempre suposa avançar, i avui, torna a quedar demostrat. Feim una passa més avançant cap a una Mallorca més justa. Rescatar el túnel converteix a tots els mallorquins en iguals. S’han acabat els greuges comparatius».

El rescat del túnel és un acte carregat de simbolisme, més enllà del fet d’aixecar una barrera: significa acabar amb el peatge més car d’Espanya per quilòmetre recorregut i significa també acabar amb la injustícia que patien els habitants de l’illa i sobretot de Sóller i els municipis veïns. Es tracta d’una reivindicació històrica de MÉS per Mallorca, però també dels moviments veïnals com la plataforma "No vull pagar". "És de justícia agrair als veïnats la feina de conscienciació que han fet. Aquesta feina és la que ha possibilitat el rescat del túnel", ha explicat Jaume Servera, batle de Sóller.

L’aixecament de les barreres posa fi a més de 20 anys de peatge, el més car d’Espanya. "El rescat del túnel era un compromís i hem complert. Hem demostrat que governam pensant en tothom i no en uns pocs. La nostra gestió és des de la proximitat i amb un objectiu clar: som el vertader govern de Mallorca", ha explicat Ensenyat, qui també ha afegit que «Rompre barreres sempre suposa avançar, i avui, torna a quedar demostrat. Feim una passa més avançant cap a una Mallorca més justa. Rescatar el túnel converteix a tots els mallorquins en iguals. S’han acabat els greuges comparatius».

El rescat resol una situació d’injustícia que presenta tota una sèrie de greuges per als residents, però també per al teixit empresarial solleric.