El Suprem defensa la banca per davant la ciutadania

Santiago: "Necessitam una bona regulació de la Banca ja. Una vegada més la banca guanya, es perd confiança en les decisions judicials i la ciutadania, perd"


El Tribunal Suprem defensa la banca per davant la ciutadania. Després de diversos debats, el tribunal ha dictaminat que l’impost d’actes jurídics documentats (AJD) l’ha de continuar pagant la persona que sol·licita la hipoteca, no el banc. En canvi, és la banca la interessada en registrar la hipoteca davant notari, per si de cas l’hipotecat no paga pugui executar sense problemes el deute, és a dir, quedar-se la casa.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació va criticar que el Suprem ha dictaminat "que cal protegir el més poderós enfront el més dèbil". A més, ha criticat durament les paraules del president de l’Associació Espanyola de Banca, on deia que si el Suprem sentenciava a favor del ciutadà, la banca pujaria els interessos i ho repercutiria a les persones que necessiten una hipoteca per accedir a un habitatge. "La Banca se sent tant forta i segura que amenaça públicament d’aquesta manera i no passa res", ha dit.

"Necessitam una bona regulació de la Banca ja", ha afirmat Santiago, que ha afegit que "una vegada més la banca guanya, es perd confiança en les decisions judicials i la ciutadania, perd".