EL PP VA SEGUIR AFAVORINT EMPRESES AFINS CONDEMNADES PER CORRUPCIÓ

Antoni Reus: “Es tracta de fets molt greus i els serveis jurídics de les institucions han d’estudiar-ho i dur-ho a Fiscalia”


Des de MÉS per Mallorca valora que de confirmar-se són molt greus les informacions sobre la contractació durant la legislatura passada d’empreses els responsables de les quals havien estat condemnats per corrupció i inhabilitats per poder treballar a l’administració. Segons el secretari d’organització de MÉS per Mallorca, Antoni Reus, “És sospitós que uns empresaris condemnats per corrupció el gener del 2014, que reconegueren fer contractes ficticis per repartir els doblers entre càrrecs del PP, hagin seguit rebent contractes milionaris d’administracions del PP dies després de ser inhabilitats per una sentència”.

Per a MÉS per Mallorca, les adjudicacions a partir de 2014 a l’empresa Esports’85 regentada pels empresaris Dols i Gayà, condemnats per l’Audiència Provincial de Palma el mateix any, no sols podrien ser constitutives de delictes com ara falsetat documental, sinó que varen donar aparença de legalitat a una empresa que ha seguit contractant amb les administracions fins a l’actualitat.

Segons MÉS per Mallorca cal actuar de manera inmediata. “Ara el que han de fer l’Advocacia de la CAIB i els serveis jurídics de les diferents institucions implicades han d’estudiar el cas, ser contundents i dur el tema davant Fiscalia si es confirma que hi hagut falsedat documental”, ha assenyalat Reus. Així mateix, ha afegit que “com es va veure amb la comissió d’investigació de les autopistes. És evident que els mecanismes de control en la contractació s’han de revisar, perquè si amb una declaració responsable es poden colar empresaris condemnats, segur que es poden colar moltes coses més contràries a l’interès públic”.