El ple del Consell reclama a l’Estat i al Govern disposar de totes les vacunes necessàries

El portaveu de MÉS per Mallorca la institució, Guillem Balboa, ha destacat que “hem d’accelerar el procés de vacunació”

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous, amb els vots a favor de MÉS, una moció per “reclamar al Govern balear i espanyol la quantitat necessària i suficient de vacunes contra la covid-19 per a tota la població de Mallorca”. El portaveu ecosobiranista a la institució, Guillem Balboa, ha assegurat que “hem d’accelerar en procés de vacunació”. “Ni la nostra salut ni la nostra economia es poden permetre incompliments en el calendari o una quantitat insuficient de vacunes.

En els punts referents a la vacunació, la moció ha comptat amb el suport de tots els grups, tant dels que donen suport a l’equip de govern com dels que formen part de l’oposició. Balboa ha explicat que la moció havia de sortir endavant ja que “a MÉS fa dies que reclamam accelerar aquest procés i estendre’l, després dels grups de risc i els sectors essencials, a tot teixit productiu”.

Així mateix, el ple del Consell de Mallorca d‘aquest gener ha aprovat, entre d’altres coses, la regulació del teletreball per al pesonal del Consell de Mallorca i l’IMAS o una moció a favor de la llengua catalana. Sobre aquesta darrera, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Bel Busquets, ha assegurat que “el retrocés en l’ús de la llengua és certament preocupant en el comerç i el món empresarial, els administracions de l’Estat i els mitjans de comunicació”.

A més, el ple ha rebutjat les mocions de Vox. Una d’elles, que defensava hipòcritament la llibertat d’expressió, ha estat contestada amb vehemència pel conseller de MÉS per Mallorca Joan Llodrà. “Vox creu en la llibertat d’expressió de Valtonyc o d’El Jueves?”, ha demanat retòricament Llodrà a l’extrema dreta.