El Ple del Consell demana el cessament dels càrrecs vacunats fora dels protocols

Guillem Balboa assegura que aquestes actuacions “han sacsejat la coniança que el ciutadà ha de tenir en els seus dirigents”

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una moció a favor de demanar la dimissió o el cessament dels càrrecs vacunats fora dels protocols. MÉS per Mallorca ha votat a favor de tots els punts de la moció. En paraules del portaveu ecosobiranista a la institució, Guillem Balboa, “s’està sacsejant la confiança que el ciutadà ha de tenir en el seus dirigents i es posa una ombra de sospita i manca d’empatia amb els que més pateixen”.

Per això Balboa ha insistit que “si volem mantenir la credibilitat davant la ciutadania a qui reclamam esforços i sacrificis, hem de mantenir una mirada ètica sobre la nostra actuació”. En coherència i d’acord amb els posicionaments previs dels òrgans dirigents de MÉS per Mallorca, Balboa ha explicat que cal “assumir les errades i actuar en conseqüència”.

La moció aprovada finalment fruit de la negociació entre els grups consta de tres punts. Els dos primers han estat aprovats per unanimitat. El darrer ha estat aprovat per majoria amb l’abstenció de Podem i el vot en contra del PSIB-PSOE:

1) El ple del Consell de Mallorca manifesta la necessitat de que l’equip de govern, així com totes les formacions polítiques amb representació a la institució insular, assumesquin el compromís ètic de demanar la dimissió o cessar de manera immediata a qualsevol dels càrrecs públics, siguin representants electes o alts càrrecs, que es saltin el pla de vacunació o que incompleixi el protocol de vacunació establert en benefici propi o beneficiant-se de la seva posició.

2) Instar als carrecs públics que, quan els hi toqui per protocol la vacunació, es vacunin.

3) El ple del consell insular de Mallorca exigeix el cessament immediat de la directora insular de Gent Gran, Sofia Alonso, i de qualsevol altre treballador o alt càrrec d’aquesta institució que s’hagi botat el torn de la vacunació.