El ple del Consell de Mallorca aprova les noves ajudes al sector de la restauració

El portaveu de MÉS a la institució, Guillem Balboa, considera que “fa falta una implicació extra de l’Estat en les ajudes a les nostres empreses i treballadors”

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous la bateria d’ajudes per valor de 4 milions d’euros ja anunciades la setmana passada per donar suport al sector de la restauració. Serà la Fundació Mallorca Turisme que demà aprovarà definitivament aquestes partides. La modificació del pressupost servirà per destinar quatre milions d’euros en ajudes directes a la restauració, que es concretaran en ajudes de 1.500 per establiment mentre hi hagi mesures sanitàries.

Segons explica el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Guillem Balboa, “es tracta de donar oxigen a les empreses per mirar de mantenir el màxim del teixit productiu mentre travessam aquest període complicat”. A més, Balboa ha destacat que “falta una implicació extra de l’Estat en les ajudes a les nostres empreses i treballadors” perquè “el que poguem fer des de les institucions pròpies amb l’actual finançament i restriccions pressupostàries quedarà curt”.

La mesura d’avui ha estat aprovada per unanimitat. A més, també s’ha aprovat la modificació dels estauts de la Fundació Mallorca Turisme que permetran una major participació del sector i la distribució amb més celeritat d’aquestes ajudes.