El partit verd alemany dóna suport a l’ITS

MÉS per Mallorca enforteix vincles amb Die Grüne, partit ecologista que forma part del moviment en expansió a Europa


Representants de MÉS per Mallorca, com el coportaveu David Abril i membres de l’executiva es varen reunir ahir amb la copresidenta d’Aliança 90/Die Grüne, el partit ecologista alemany, Simone Peter, qui també és experta en desenvolupament sostenible i economia verda.

La trobada ha servit per enfortit els vincles amb Die Grüne, el partit ecologista alemany, que forma part tal com s’ha constatat a Àustria i a Holanda que actualment és un moviment en expansió a Europa. Els temes que s’han debatut han estat les polítiques d’energia, els beneficis de l’Impost Turístic Sostenible i d’altres com la seguretat, el terrorisme o les pensions.

Simone Peter ha assenyalat que la transició energètica cap a les renovables és inevitable, "la qüestió és apostar per un model descentralitzat on el consumidor és a la vegada productor". En aquest sentit la copresidenta del partit verd alemany ha criticat durament l’existència de l’impost al sòl imposat pel govern Rajoy, "no té sentit, les energies netes, les pot utilitzar tothom, i són molt econòmiques". Peter i MÉS per Mallorca coincideixen també en assenyalar que les polítiques públiques haurien d’apostar per les energies en les renovables, però mirar de beneficiar les persones i no les grans companyies com fa actualment el govern del Partit Popular.

La copresidenta d’Aliança 90/Die Grüne ha destacat els beneficis de l’Impost Turístic Sostenible l’ITS. Peter ha reconegut que va seguir amb interès ecotaxa com una experiència innovadora que va ser imitada arreu d’Europa. Així s’ha mostrat molt satisfeta de què s’hagi recuperat durant aquesta legislatura pel govern balear gràcies a MÉS per Mallorca. Simone Peter i la formació ecosobiranista ha compartit la necessitat regular economia col·laborativa per no enriquir fons especulatius. I la copresidenta de Die Grüne ha mostrat la seva preocupació pel tema de la sequera i preocupat i ha valorat positivament que els beneficis de l’ITS prioritzin la renovació de les xarxes d’aigua.

Peter ha explicat el plantejament del seu partit en relació a la segurat una tema que actualment centren l’atenció Europa. La representat dels Verds a Alemanya ha assegurat que la lluita en contra del terrorisme ha d’anar més enllà de les mesures repressives, ha de cercar les causes i sobretot és fonamental que es respecti en tot moment la democràcia i la garantia dels drets de les persones. Un posicionament que comparteix amb MÉS per Mallorca, així com la defensa d’un sistema de pensions públic.