El Parlament reclama assolir els objectius de la Carta Social Europea per garantir unes pensions mínimes dignes

La proposta, aprovada a iniciativa de MÉS per Mallorca, també reclama fer les passes efectives per acabar amb la bretxa de gènere

Joan Mas: “Els pensionistes de les Balears, després de tota una vida de feina i cotització, són més pobres que els de la resta d’estat, precisament a un lloc on és més car viure”.

A proposta de MÉS per Mallorca el Parlament ha aprovat avui ha una Proposició No de Llei perquè es garanteixin les pensions mínimes a tots els ciutadans de les illes. La proposta de formació ecosobiranista defensa “consolidar el Sistema Públic de Pensions" i “millorar les pensions dels ciutadans de les Illes Balears, que ara per ara tenen les pensions més baixes de tot l’Estat”, ha explicat durant la defensa de la proposta el diputat Joan Mas “Collet”.

En concret, la iniciativa aprovada recull la necessitat d’assolir tan aviat com sigui possible tots els objectius que marca la Carta Social Europea per poder garantir unes pensions mínimes. Així mateix, la PNL reclama fer les passes efectives per acabar amb la bretxa de gènere en matèria de pensions, que actualment s’apropa al 40%.

Segons el diputat de MÉS “a les Illes Balears, per mor d’un mercat laboral desestructurat i de poca qualificació, les pensions són més baixes que la mitjana de l’estat” En aquest context ha denunciat que des de Balears “aportam molt al sistema de la seguretat social perquè hi ha molts de cotitzants però rebem per davall de la mitjana per les característiques del nostre mercat laboral, especialment la temporalitat”. Això fa, ha explicat que “les i els pensionistes del nostre país, després de tota una vida de feina i cotització, siguin més pobres que els de la resta d’estat, precisament a un lloc on és més car viure”.