El Parlament rebutja una proposta de reforma fiscal del PP oportunista i electoralista

Barceló: "El PP sempre diu quan és a l’oposició que baixarà els impostos però quan governa els sol pujar tots"


El diputat ecosobiranista Biel Barceló ha criticat "l’oportunisme i electoralisme" del Partit Popular a l’hora de presentar la reforma fiscal. "Ara que s’acosten les eleccions, volen seduir els electors que estan perdent, amb una fórmula molt vista i tradicional: promeses de rebaixes fiscals", ha dit.

Barceló també ha criticat que "el partit que més ha ofegat als sectors més febles i més ha protegit als poderosos, ara vol passar per afavorir a les classes mitjanes" i que el PP sempre digui quan és a l’oposició que baìxarà els impostos, que "quan governa els sol pujar tots".

"El PP ha quantificat aquesta rebaixa en 195 milions d’euros, però no ha concretat com es compensaria aquesta important baixada d’ingressos", ha avisat. Barceló ha demanat al PP on aplicarà les retallades si disminueixen els ingressos: "en el passat ho va fer sobretot a educació i sanitat. Per tant alerta a tocar serveis públics essencials"

El diputat ha recordat que han estat els acords pel canvi els que "han eliminat les taxes injustes que havia aplicat el PP, com la que gravava l’obtenció de la targeta sanitària o l’obtenció de certificats de discapacitat". A més, ha exigit al PP que, si volen aturar tots els projectes iniciats amb les inversions de l’impost de turisme sostenible, que ho diguin: "No oblidem la quantitat d’inversions ja iniciades i que perillarien si no s’asseguren els ingressos prevists. La derogació de l’ecotaxa per part de Jaume Matas el 2003 ens va costar a tots els ciutadans perdre 1.000 milions d’euros en inversions. Vol repetir en Company el camí de Matas?".