El Parlament rebutja les esmenes a la totalitat als pressupostos

Reus: "Rebutjarem les esmenes a la totalitat als pressupostos perquè rebutjam que calgui canviar la política fiscal"


El Parlament ha rebutjat aquest dimarts les esmenes a la totalitat que el PP, Ciutadans i el Pi han presentat al projecte de llei de pressupostos. El diputat ecosobiranista Antoni Reus ha recordat que és el darrer debat de pressupostos de la legislatura i que "contra tot pronòstic d’alguns", s’han defensat davant el Parlament. "Rebutjarem les esmenes a la totalitat als pressupostos perquè rebutjam que calgui canviar la política fiscal", ha dit.

Reus ha criticat la manca de rigor de les formacions que han presentat les esmenes a la totalitat "amb l’argument que es considera que amb el pressupost s’hauria de rebaixar la pressió fiscal, i per tant també els ingressos, i acte seguit criticar que la dotació de moltes partides és insuficient".

El diputat ecosobiranista ha recordat que "també pensam que a les Balears es recapten molts impostos. El problema és que gran part del que és recapta no té reflex als comptes d’aqueste Govern, sinó que és reflexa als comptes de l’Estat, i allà queda".

Pel que fa al projecte de llei de pressupostos, Reus ha incidit en el fet que se segueixen incrementant de "forma important" els recursos destinats a Sanitat, Educació i Serveis Socials. En Sanitat, ha recordat, s’ha recuperat el decret de garanties de demora i s’ha arribat als 1.000 milions d’euros per a educació.

També ha remarcat l’augment de quasi un 10% de la inversió en serveis socials i també en polítiques ambientals, amb polítiques d’impuls econòmic i canvi de model o polítiques de foment de la cultura i el patrimoni.Antoni reus ha assenyalat també que és gràcies a la política fiscal que s’està aplicant que es poden fer totes aquestes millores.