El Parlament i el Senat aproven dues propostes de MÉS per condemnar el racisme

Vicenç Vidal assegura que “el racisme també ens afecta a l’Estat espanyol, hem de donar suport al ‘Black lives matter’ als Estats Units, però també l’hem de combatre aquí

Dues iniciatives presentades per MÉS en contra el racisme han estat aquest dijous aprovades tant al Parlament de les Illes Balears com al Senat. En concret, es tracta d’una Proposició No de Llei (PNL) a la cambra balear i d’una moció a la cambra alta de l’Estat espanyol. El senador ecosobiranista Vicenç Vidal ha assegurat durant la seva intervenció a l’hemicicle que “el racisme també ens afecta a l’Estat espanyol, hem de donar suport al ‘Black lives matter’ als Estats Units, però també l’hem de combatre aquí”.

La moció del Senat trasllada la solidaritat amb George Floyd i tota la resta de víctimes del racisme a Estats Units i altres indrets i insta el Govern a treballar per la igualtat i els Drets Humans. “Si s’és democràta, s’és antifeixista. Si s’és demòcrata, es defensen els Drets Humans i, per tant, s’està en contra del racisme”, ha assegurat Vidal.

En el mateix sentit, la PNL presentada al Parlament “condemna els atacs violents, racistes i els excessos policials” i “dona suport a les protestes pacífiques ques’estan desenvolupant per reclamar un tracte just i igualitari i el respecte dels Drets Humans”.