El Parlament debatrà la PNL per permetre als ajuntaments regular per impedir lloguers abusius

Ferrà: “Esperam que la proposta de MÉS per Mallorca s’aprovi i serveixi per reforçar l’acord estatal”


El Parlament debatrà dimarts que ve la Proposició No de Llei (PNL) presentada per MÉS per Mallorca que insta a l’Estat a permetre que els ajuntaments puguin regular i limitar el preu dels lloguers on hi hagi problemes d’habitatge. El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha mostrat la seva satisfacció perquè s’hagi inclòs aquesta proposta als acords entre PSOE i Unidos Podemos per aprovar els pressupostos generals.

"Esperam que la proposta de MÉS per Mallorca s’aprovi i serveixi per reforçar l’acord estatal", ha dit. Aquesta proposta insta a l’estat a modificar la LAU per eliminar els desnonaments exprés, ampliar la durada dels contractes de 3 a 5 anys i referenciar l’actualització de rendes a l’IPC, a més de dotar als municipis de les eines i autonomia necessàries per poder intervenir i impedir els lloguers abusius.

Dia internacional per l’erradicació de la pobresa

Josep Ferrà ha fet esment també a l’informe de la xarxa per a la inclusió social, publicat amb motiu del Dia internacional per l’erradicació de la pobresa i on s’apunta que un 25% de la població de Balears està en risc de pobresa o en situació directa d’exclusió. Ferrà ha apuntat que moltes d’aquestes situacions es donen en gent que té feina i habitatge i que hauria de generar una reflexió: "Si aquest percentatge segueix augmentant, ens hem de plantejar què està fallant".

El portaveu del grup parlamentari ha destacat que el problema s’ha d’abordar "des de la mirada global, estatal i local". Pel que fa a la local, Ferrà ha fet referència al fet que "les dades xoquen perquè vivim en un context positiu econòmicament i en una comunitat on el Govern ha fet molta feina per millorar els drets i les condicions laborals, especialment en els sectors precaritzats com el de l’hostaleria", així com "les polítiques socials que s’han dut a terme, com la de la renda social, una mesura amb la qual creim que s’ha evitat que les dades fossin més altes". Ferrà també ha apuntat que és necessària la derogació urgent de la reforma laboral, "una llei injusta i generadora de pobresa", a més d’incidir en el fet que "la riquesa de les Balears no és compartida".

D’altra banda, el també diputat ecosobiranista ha volgut traslladar el seu condol als familiars d’Arthur, després que es confirmàs la notícia que s’havia trobat el seu cos.