El Parlament a proposta de MÉS per Mallorca insta al govern espanyol a respectar el pla de transició energètica del govern balear

Abril: "No voler tancar Es Murterar és un insult a la intel·ligència, un atac a les butxaques i perpetua la contaminació"


Amb un ample consens i cap vot en contra els diferents grups polítics han donat suport a la Proposició No de Llei de MÉS per Mallorca que defensa el pla de transició energètica impulsat pel govern balear. La PNL és la resposta davant la negativa del govern de Mariano Rajoy a tancar Es Murterar -una de les centrals més contaminants d’Europa-, tal com preveu l’executiu balear.

El portaveu de la formació ecosobiranista, David Abril ha estat l’encarregat de defensar la proposta a la Sala de les Cariàtides i ho ha fet desmuntant els arguments del govern espanyol que diu que el tancament d’Es Murterar no és viable econòmicament. "És més que viable, el que no ho és extreure carbó de Sud-àfrica, transportar-lo fins a Tarragona i dur-lo cap al Port d’Alcúdia. Això sí que és molt car". Abril ha defensat que les energies "renovables són més econòmiques i més ecològiques". Posteriorment ,el portaveu també ha desmentit la xifra del cost de tancament aportada pel Ministeri. "S’inventen la xifra. No sé d’on treuen que costarà 100 milions d’euros, quan els càlculs mai han superat els 42 milions d’euros". Tampoc és veritat, ha explicat el portaveu, el que argumenten el govern espanyol en relació a la manca de subministrament. Segons un informe de Red Elèctrica assegura que amb Son Reus i Cas Tresorer el subministrament està garantit."No voler tancar Es Murterar és un insult a la intel·ligència, un atac a les butxaques i una forma de perpetuar els efectes negatius de la contaminació i els abocaments de residus damunt del parc natural de S’Albufera", ha conclòs Abril.