El nou Reglament Orgànic, una realitat al nou ple del Consell de Mallorca

El ple de demà serà el primer que es faci des de l’aprovació del reglament orgànic, que estableix una sèrie de mesures i de canvis al ple per fer una institució més participativa i transparent

Demà arriba un nou ple ordinari del Consell de Mallorca, però aquesta vegada té una novetat: s’aplicarà el nou reglament orgànic aprovat a la institució, fruit d’una feina feta per una comissió amb tots els partits polítics.

Es tracta d’una passa per modernitzar i fer un Consell més transparent i participatiu. "D’aquesta manera donem un caire més àgil i beneficiem a la ciutadania, i també a l’oposició. Cal recordar que el reglament s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups", ha explicat la portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Mercè Bujosa, a la vegada que ha comentat que aquests canvis suposen també un canvi en l’ordre del ple "ara farem les preguntes de l’oposició primer i després les mocions. La idea és l’ampliació del paper de control de l’acció de govern a les comissions i al ple. També hem posat principis generals i normes relatives a la participació ciutadana".

Altres modificacions importants són l’agilització del funcionament de les comissions, com la de patrimoni, i la modernització de les actes dels plens a videoactes. "D’aquesta manera dinamitzarem el debat.