El grup MÉS exigeix l’aplicació de la nova normativa de carreteres a la línia d’alta tensió d’Alcúdia

El diputat David Abril afirma que “el Govern dóna l’esquena a les famílies per facilitar a Red Eléctrica el seu pas per davant l’escola pública Norai del Port d’Alcúdia. Hi ha alternatives”

Mares i pares del col·legi Norai i la coordinadora de les Amipas dels centres educatius d’Alcúdia, han exigit avui la paralització del projecte de línia d’alta tensió que amb l’objectiu d’unir les subestacions de Sant Martí i Alcanada, té previst passar per davant de l’escola pública Norai del Port d’Alcúdia.

Segons el diputat de MÉS, David Abril, el que ha de fer el Govern no és facilitar les coses a Red Eléctrica, sinó escoltar el poble d’Alcúdia i les famílies d’aquesta escola, sobretot quan té eines per fer-ho. “Allò que han de fer és un “tèntol”, i aplicar la nova normativa en matèria de carreteres al traçat de Red Eléctrica, perquè es modifiqui aquest traçat i passi per la vorera de la carretera, i no pel carrer de l’escola.

Abril ha recordat que el govern, a proposta del grup MÉS, va introduir al darrer decret-llei de mesures urgents en matèria econòmica (Decret 3/2014 de 5 de desembre) una modificació a l’article 33 de la Llei autonòmica de carreteres perquè els traçats d’infraestructures energètiques passin arran dels vials, minimitzant així l’impacte tant dins els terrenys urbans, com rústics.

Per això, MÉS, ha denunciat que el que fa el Govern no és mirar per la gent, sinó per REE, ja que amb l’autorització de les obres de fa pocs dies en contra de la petició des pares i del municipi, “el que fan és practicar els fets consumats perquè no se’ls pugui aplicar la normativa i així aquesta multinacional sense escrúpols pugui dir que ja tenen el traçat començat, i continuar, en contra de la voluntat popular”.

A petició de la Coordinadora de les Amipas dels centres públic d’Alcúdia, el grup parlamentari MÉS ja havia sol·licitat fa setmanes documentació, preguntes i sobretot, un estudi d’alternatives que és més que possible i necessari, atès que el projecte de REE no és un projecte “de vida o mort”, i pot esperar perfectament sense haver-se d’executar ja. Abril ha insistit en què “si no és aquest govern que li aturi els peus a Red Eléctrica, haurem de ser nosaltres al proper, i això no té perquè costar ni un euro a la ciutadania cansada de pagar les portes giratòries dels polítics dels grans partits amb les multinacionals elèctriques”.

El grup parlamentari MÉS dóna total suport i ofereix tota l’ajuda que faci falta, i es posa a disposició en tot allò que necessiti la Coordinadora de les Amipas del municipi, i especialment l’Amipa del Col·legi Norai del Port d´Alcúdia.

*Foto M.B. | ARA Balears