El Govern fa seva la petició de MÉS d’establir una moratòria a l’arribada de creuers

La conselleria de Medi Ambient i Territori, liderada per Miquel Mir (MÉS), continua fent passes per fer front a la massificació turística. Avui mateix i de manera conjunta amb la conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha sol·licitat a l’Autoritat Portuària que no confirmi cap reserva de creuers a partir de 2022.

L’objectiu és disposar d’un marc de temps suficient per a continuar amb les negociacions amb el sector per a aconseguir un escalonament efectiu i real de les escales en el port de Palma. Mir ha assegurat que “en un context d’emergència climàtica i en un territori especialment vulnerable com són les Illes Balears, el Govern ha pres diverses mesures ambientals de manera transversal i una d’elles és la de sol·licitar a l’Autoritat Portuària de Balears aquesta moratòria, convertint-nos en la primera comunitat autònoma que el reclama”.

La petició arriba després de mantenir contactes de manera coordinada entre totes dues conselleries, l’Ajuntament de Palma i la APB amb CLIA, l’Associació Internacional de línies de creuers.