El Govern demana celeritat a l’Estat per ampliar el Parc Nacional de Cabrera

També s’ha treballat en l’acord per crear un centre d’interpretació de la Reserva Marina de Llevant i per posar en marxa la Reserva Marina de Tramuntana.

Aquesta setmana, Vicenç Vidal i Miquel Mir s’han reunit a Madrid amb el secretari general de Pesca del Govern espanyol, Alberto Manuel López-Asenjo, per, entre d’altres coses, exigir celeritat en les gestions per tramitar l’ampliació del Parc Nacional marítimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera.

Durant la trobada el secretari general de Pesca ha informat el conseller que la tramitació continua una vegada acabada la consulta prèvia sobre l’ampliació, en aigües exteriors, de la Reserva Marina des Freu de sa Dragonera, i s’ha fixat el mes de gener per dur a terme un seguit de reunions a Mallorca per avançar en aquest punt.

Aquesta cita del mes de gener també servirà per anunciar un altre acord: la reconversió de part del far de Capdepera en un centre d’interpretació de la Reserva Marina de Llevant.

També s’ha abordat la creació de la Reserva Marina de Tramuntana, tota en aigües exteriors, tema sobre el qual el secretari general de Pesca ha proposat un pla d’inspecció concret per esbrinar per què la zona només té un 10 % de la població de peixos que hauria de tenir i s’ha compromès a estudiar-ne un pla de gestió.