Vicenç Vidal: “PP i Ciutadans ens han venut per 4 milions d’euros i han dit sí a les prospeccions”

El Partit Popular i Ciutadans, que ostenten la majoria a la Mesa del Congrés, han decidit que la Proposició de Llei no es pugui debatre

El Partit Popular (PP) i Ciutadans, que ostenten la majoria a la Mesa del Congrés dels Diputats han acceptat avui el veto del Govern espanyol perquè la Proposició de llei per a la declaració de les aigües jurisdiccionals espanyoles zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs no es tramiti a les Corts espanyoles.

“Desgraciadament avui s’ha confirmat que l’Estat ha passat per damunt del legislatiu balear, on la iniciativa es va aprovar per unanimitat”, ha lamentat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal. “PP i Ciutadans han demostrat la seva hipocresia”, ha continuat Vidal: “a les Balears fan un discurs i a Madrid un altre”. Fins dimecres passat “Ciutadans es mostrava ferm amb el seu programa electoral, per tant no només ha decebut als ciutadans de les Illes Balears sinó que també ha fallat als seus votants, perquè al seu programa electoral duen un no clar contra les prospeccions”, ha criticat el conseller.
Vidal ha recordat que el diputat d’aquesta formació al Congrés, Toni Cantó, “va fer dimecres passat unes declaracions duríssimes en contra de les prospeccions a Madrid i avui ha permès que s’executàs el veto”. “Ens han enganat”, ha insistit el conseller, que considera que Ciutadans i PP són la mateixa recepta, la mateixa hipocresia i estan a favor de les prospeccions”. En aquest sentit Vidal no accepta l’argument d’una possible tarifa de 4 milions d’euros per paralitzar una iniciativa legislativa i s’ha preguntat: “Valem només 4 milions d’euros per l’Estat?”
Les Illes Balears “ens juguem la nostra biodiversitat i activitat econòmica per un hipotètic ingrés de l’Estat”, ha continuat Vidal. “Falsetats les justes: és una qüestió de voluntat política” ha conclòs el conseller que ha recordat que la Proposició de Llei ja inclou mesures per evitar indemnitzacions. “Per 4 milions PP i Ciutadans ens han venut i han dit sí a les prospeccions”, ha conclòs Vidal.