El Departament de Cultura declara Can Pueyo Bé d’Interès Cultural

Bel Busquets: “La protecció del patrimoni és una forma de protegir la nostra història i la nostra identitat com a poble”

El casal palmesà de Can Pueyo ja és Bé d’Interès Cultural, amb categoria de monument, en tot el seu conjunt. Així ho ha aprovat aquest dimarts el Ple del Consell de Mallorca a proposta del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, que dirigeix Bel Busquets.

La consellera ha defensat que “la protecció del patrimoni, en aquest cas d’un casal de la ciutat de Palma, és una forma de protegir la nostra història i la nostra identitat com a poble”. “Donam a can Pueyo la categoria que la història ja li ha donat”, ha dit la consellera.

Aquest edifici és un dels exemples més significatius de les construccions civils barroques de Palma. Va ser construït i moblat per la noblesa mallorquina i ara, està protegit com a BIC. El Departament ha impulsat la protecció tant de l’edifici com pertinences, accessoris i béns mobles que figuren a l’inventari realitzat basant-se en documentació i arxius històrics, “per la seva història, dels seus element més significatius i del seu estat de conservació de la tipologia del conjunt”.