El Constitucional avala la Llei de Camins impulsada per MÉS per Mallorca La llei va ser impulsada pel Consell durant el mandat de Miquel Ensenyat

El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs del PP contra la Llei de Camins Públics i Rutes Senderistes de Mallorca i Menorca i ha declarat que s’ajusta a l’ordenament constitucional. El recurs va ser presentat pel PP qui al·legava que la llei facultava a l’administració per a dur a terme expropiacions forçoses sense utilitat pública o interès social. La sentència, rebutja aquest argument i confirma que la norma.

A més, la sentència assenyala que la declaració legal no priva del control judicial als afectats per una expropiació, perquè permet a l’interessat impugnar l’actuació administrativa. Inicialment, el text es limitava a Mallorca, però durant la tramitació parlamentària es va incloure a Menorca.

L’expresident del Consell de Mallorca i actual portaveu al parlament, Miquel Ensenyat, ha celebrat la sentència del Tribunal Constitucional que rebutja un recurs del PP i avala la constitucionalitat de la Llei de Camins, impulsada durant el seu mandat. Segons Ensenyat, el recurs del PP "era un atemptat contra l’autogovern i una ofensa a la gent que estima aquesta terra". Ensenyat ha defensat que la llei "és un instrument per a posar el territori al servei de les persones i evitar la seva privatització" i que "dona resposta a una reivindicació històrica". En aquest context ha assegura que la resposta dels tribunals no podia ser una altra. "Estàvem plenament convençuts que aprovàvem una normativa justa que garantia que ningú s’apropiï del que és de tots".

El líder ecosobiranista ha destacat també que la sentència és un "motiu de satisfacció i un reconeixement a la feina feta quan vàrem impulsar la llei. Personalment, suposa un orgull haver presidit el Consell de Mallorca que va impulsar la seva tramitació i posterior aprovació al Parlament", ha conclòs.